Graag stel ik (Debby Gubbels) mij even aan u voor –

Graag stel ik mij even aan u voor. Mijn naam is Debby Gubbels en ik ben sinds 2019 lid van de commissie Maatschappij bij DES. Het was Jan Cremers die mij ertoe heeft bewogen om op een hele nieuwe manier actief betrokken te zijn bij de maatschappij waar we allemaal deel van uitmaken.

Ik ben zelf opgegroeid in Roosteren. Een meisje uit een dorp waar iedereen elkaar kent, waar de sociale controle groot was, maar ook de onderlinge betrokkenheid. Ik heb dat zelf altijd als erg prettig ervaren.

Deze sociale achtergrond heeft mij er ook toe gedreven om later in de sociale sector te gaan werken. Nadat ik mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening had afgerond, ben ik gaan werken als activiteitenbegeleider in de gehandicaptensector, als groepsbegeleider in de psychiatrie en uiteindelijk als Straathoekwerker (ambulant jongerenwerker) in Heerlen. Ik heb hier mogen werken met jongeren, families uit achterstandswijken, de betrokken buurtbewoners en ambtenaren. Ik ben vervolgens gaan werken in de Maatschappelijke opvang in Roermond, als groepswerker en individueel begeleider van dak- en thuislozen en verslaafden.

Een flinke burn out heeft er bij mij voor gezorgd dat ik een hele nieuwe wending moest gaan geven aan mijn leven en mijn carrière. Ineens maakte ik de hulpverlening mee vanuit de andere kant. Heel confronterend natuurlijk en voor mij was het aanbod niet altijd passend. Een lange zoektocht heeft er toe geleid dat ik een grote persoonlijke ontwikkeling door mocht maken, maar ook dat ik weer aan een nieuwe studie ben begonnen. In de hypnotherapie heb ik alles gevonden waar ik al heel lang naar op zoek was. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk voor Hypnotherapie hier in Echt, en help ik met veel plezier en veel succes mensen met tal van problemen. De energie die ik hier uithaal, zet ik weer in om mij dienstbaar te maken voor de maatschappij.

Mijn ervaring gebruik ik nu, als lid van de commissie Maatschappij, om in onze gemeente kritisch te kijken naar wat er beter kan en om met werkbare oplossingen te komen. De portefeuille van onze wethouder (jeugdzaken, armoedebeleid, welzijn, volksgezondheid, …) sluit natuurlijk naadloos aan bij mijn werkervaring. 

DES spreekt mij zo aan, omdat ze heel toegankelijk zijn voor de burgers van onze gemeente. Onze fractievergaderingen zijn toegankelijk voor eenieder die mee wil denken. En ook ik ben toegankelijk voor eenieder die een steentje wil bijdragen om van onze gemeente een mooie plek te maken waar iedereen zich thuis kan voelen. Wilt u contact met me opnemen dan kan dat via 06-25093276.

 

Een hartelijke groet,

Debby Gubbels