Angela Scheeren – Commissie omgeving

Angela Scheeren

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Angela Scheeren, moeder van Matt – 7 jaar en vrouw van Peter.  Vrouwtje van Jewel (de Stafford),  Peppa en Georgina (de mini-varkens), Kriebel-Tikkie-Kwik&Kwek (de kippen) & de 2 schildpadjes.

Naast dit huishouden van Jan Steen (ah ja….verbouwen, grote tuin, moestuin en bijen en een flink aantal hobbies) ben ik full-time werkzaam als Quality Engineer. Doe daarnaast ontzettend leuk vrijwilligerswerk bij het Smikkelkafé (in het buurthuis St.Joris), volg ik een avondopleiding tot meubelmaker én ben ik voor DES actief als commissielid Omgeving.

Ik ben van Indische afkomst en als enige meisje in huis wordt je al snel bekend gemaakt met “dienen”. Je hoort te zorgen voor je ouders, ouderen, de buren, je vrienden, kennissen, collega’s en eigenlijk iedereen die je maar sociaal tegenkomt. Dit is dan ook een groot deel van mijn opvoeding geweest en kenmerkend voor de manier waarop ik in het leven sta. Van huis uit met de paplepel ingegeven, en nog steeds een erg sociale inborst.Smikkelkafé

Mijn vader heeft altijd een moestuin gehad, hij is vorig jaar, op zijn 79e eindelijk gestopt ermee. Natuurlijk moesten wij als kinderen óf meehelpen planten of oogsten, óf meehelpen de oogst verwerken. Daar plukten we uiteindelijk wel de vruchten van, want het eten van verse groenten….daar kan niks tegenop! En hier is dan ook de liefde voor de natuur en de omgeving geboren.

“Een betere wereld begint bij jezelf” Een uitdrukking waar ik volledig achter kan staan. Er is veel niet goed in deze wereld. Er moet nog veel gebeuren om bijvoorbeeld het klimaat te verbeteren. Veel moet er gebeuren op wereld niveau, op landelijk niveau, op provinciaal niveau. Op deze niveau’s kan ik niet veel betekenen, maar hopelijk wel op gemeentelijk niveau. Ik kan in mijn eentje niet de wereld veranderen, maar hopelijk wel, met steun van mijn DES collega’s, als stem voor u, de inwoner van Echt-Susteren, onze gemeente de goede kant op sturen.

Mocht er iets zijn waar ik mee kan helpen, heeft u ideeën om de buurt, de omgeving te verbeteren, laat het me weten. Ik kan niks beloven behalve: ik ga mijn best doen.

Angela Spinnewiel