Wethouder

Wethouder voor DES: Marian Bruijsten

Marian Bruijsten

 

In 2002 werd ik door Jan Cremers gevraagd om eens een kijkje te komen nemen bij DES en of ik interesse had om mij aan te sluiten bij de Partij. Ik had net 10 jaar studie achter de rug ( Havo-Hbo-WO) en was eigenlijk zoekende. Naast mijn gezin ( 2 dochters) en drukke leven als eigenaar van een kapsalon, en vrijwilliger bij de lokale omroep, wist ik dat er toch nog plaats was voor een geheel nieuwe uitdaging. En die heb ik bij DES gevonden ! Ik werd meteen opgenomen in een heel warm gezelschap. Na 15 jaar gemeenteraadslid te zijn geweest voor DES mag ik zeggen dat we vrienden voor het leven zijn geworden.  Sinds april 2018 is DES toegetreden tot de coalitie en mag ik de rol van wethouder vervullen voor DES. Voor mij als eerste vrouwelijke wethouder van Echt-Susteren een enorme eer en tevens uitdaging. De komende vier jaar wil ik als bestuurder van Echt-Susteren graag mijn stempel drukken op de uitvoering van het beleid dat door de raad is vastgesteld, hierbij vooral puttend uit het gedachtengoed van DES.  Niet voor de burger denken , maar samen met de burger. Als wethouder wil ik net zo toegankelijk voor de burger zijn als in mijn raadsperiode. Dus neem gerust contact met mij op: m.bruijsten@echt-susteren.nl.

 

Dit is mijn portefeuille, en alleen het feit al dat nu eindelijk in Echt-Susteren  een vrouw mag meebeslissen over deze belangrijke maatschappelijke thema’s  vervult mij met trots. Ik ga, samen met DES, mijn uiterste best doen om het bestaande  beleid op een constructieve manier voort te zetten en te verbeteren!

 

– Jongerenbeleid

– Jeugdzorg

– Armoedebeleid

– Welzijn (cultuur en subsidies)

– Volksgezondheid (incl. GGD)

– Leerlingenvervoer

– Leerplicht

– Kinderopvang en peuterspeelzaalwerk

– Volwasseneneducatie

– Speeltuinen