Jan Cremers: even geen politiek

Jan Cremers

Beste inwoners en sympathisanten van DEMOCRATEN ECHT SUSTEREN. 

Het wordt weer eens tijd dat u iets van mij hoort. 
In deze zeer moeilijke periode door het coronavirus is het belangrijk om de politiek even op een andere bladzijde te zetten. 

Nu is het belangrijker om meer naar onze medemensen om ons heen te kijken. We moeten elkaar ondersteunen en de helpende hand toesteken. Ik heb geregeld contact met onze burgemeester Jos Hessels over de situatie omtrent de ontwikkelingen rondom het coronavirus in onze gemeente. Als bestuurslid van de Veiligheids Regio Limburg Noord kan hij mij rechtstreeks betrouwbare informatie verstrekken voor de vele vragen die aan mij door onze inwoners gesteld worden. 

B.v. de vraag die door ons oud-raadslid Elly Janssen werd gesteld. Wat gebeurd er met de vele mensen die in het AZC in Pey die dicht op elkaar wonen ? Hoe worden de beschermd? De burgemeester kon mij meteen antwoorden dat de bewoners van het AZC de volle aandacht hebben en dat dit goed wordt begeleid.

Verder kunnen wij alleen maar dankbaar zijn en lof uitspreken  voor alle inwoners van ons land en alle andere landen die in de complete zorg werkzaam zijn. 
Van winkelmedewerkers,  vuilnis ophalers, schoonmakers, mensen in de thuiszorg, mantelzorgers, medici, alle verplegend personeel tot  laboranten toe . 

Ik vind dat wij als  politiek wel eens moeten gaan bedenken , hoe wij deze inwoners van onze gemeente op een waardige manier kunnen bedanken voor het belangrijke werk wat zij doen. Helaas kan dit niet eerder dan wanneer dit virus een heel stuk onder controle is gebracht. 

Ook moeten wij onze ondernemers, die het momenteel zeer zwaar hebben, zo veel mogelijk ondersteunen. Dat kunnen wij door onze inkopen bij de lokale ondernemers te doen !

Op de website van de gemeente ( www.echt-susteren.nl) is een Lokaal ondernemersloket ingericht. Onder de knop Coronavirus (Covid-19) vindt u alle informatie voor ondernemers. Er zijn verschillende tijdelijke financiële regelingen voor zelfstandigen en personeel. Ook is er een financiële regeling voor ZZP-ers.  Het Rijk stelt er geld voor beschikbaar , dus laat dit niet liggen en meldt u bij de gemeente mocht uw bedrijf in financiële problemen komen !

Natuurlijk moet er ook door de gemeente zo veel mogelijk informatie verstrekt worden naar onze inwoners. Op de website van de gemeente kunt u vragen stellen over het Coronavirus. Ook wordt er wekelijks een journaal (talkshow ) gemaakt door de gemeente, waarvoor de burgemeester, of locoburgemeester en mensen  die in hun werk dagelijks met de coronacrisis te maken hebben, worden uitgenodigd. Deze filmpjes zijn te vinden op de facebook-pagina van onze gemeente en op de facebook-pagina van DES.

Verder hoop ik en spreek ik ook mijn wens uit : Zorg voor en let goed op elkaar, 
zodat wij straks met zijn allen kunnen zeggen , samen als inwoners zijn
wij er sterker door geworden en hebben wij  meer respect voor elkaar.
Mocht u vragen hebben of wilt U gewoon eens een praatje maken, bel mij
gerust 06-55204256

Jan Cremers Fractievoorzitter