Overlast hondenpoep, oplossing gezocht

Na het bericht van LOES over de hondenpoep bij het Leisurepark park in Echt  is de discussie over overlast van hondenpoep weer flink aangewakkerd. Ook bij DES leden komen vaak vragen en discussies over het onderwerp los.

Het blijkt dat de oplossing niet zomaar voor de hand ligt.  Als je het vraagt ruimt iedereen zijn hondenpoep op maar toch liggen trotoirs, parken en zelfs speeltuinen vol met hondenpoep.

Het is niet onlogisch dat vlak voor de gemeenteverkiezingen veel kleine ergernissen van de burgers aan het licht komen. Hierbij krijgen we altijd de vraag wat de gemeente nu werkelijk doet met de 165.000 euro (CBS) hondenbelasting en waarom die niet ingezet wordt voor het opruimen of tegengaan van het probleem.

Dé oplossing vinden blijft natuurlijk lastig. De gemeente deelt hoge boetes uit als iemand betrapt wordt maar dit komt in de praktijk niet zo snel voor. Ook binnen DES wordt ook al lang gediscussierd over een oplossing. Zo zijn er al veel ideeën langsgekomen zoals bijvoorbeeld poepzakjes verspreiden, hogere boetes meer controles. Veel zijn er in het verleden al geprobeerd en vaak met weinig succes.

Wij vragen jullie om ons te helpen met zoeken naar plekken met veel overlast en tevens een goed idee om het te verbeteren. Dan stellen wij aan de gemeenteraad voor om de hondenbelasting voor deze initiatieven in te zetten!

Reageer onder het Facebook bericht of stuur uw reactie via het contactformulier op onze website!