Boomplantdag vrijdag 29 maart 2019

boomplantdag 2019

Boomplantdag vrijdag 29 maart 2019

Hengelsportvereniging de Snoek Susteren wil voor de komende jaren de visvijver en de directe omgeving er natuurlijker uit laten zien en waar mogelijk samen met leerlingen van de basisscholen.

Met dat in gedachte is op vrijdag 29 maart 2019  in samenwerking met het IKL, basisschool Jan Peters uit Roosteren, gemeente Echt-Susteren en support van Democraten Echt-Susteren (DES) een boomplantdag georganiseerd.

Het doel van dit evenement was om leerlingen van basisschool Jan Peters Roosteren kennis te laten maken met de natuur en specifiek met het planten van bomen.  De nieuwe bomen gaan ook een bijdrage leveren om de natuur en vooral de insecten een handje te helpen.

Om negen uur werd een buslading leerlingen bij visvijver De Bossen aan de Bosweg te Dieteren gedropt. Dhr. Gilissen van het IKL hield een inleidend gesprek over het hoe en waarom er bomen geplant gingen worden. Het betrof zomerlindes en treurwilgen, elf stuks in totaal.

Dhr. Wagemans van hengelsportvereniging de Snoek Susteren heeft het ontstaan van de visvijver uit de doeken gedaan. Naar de vraag aan de leerlingen  om vissoorten te benoemen kwamen ze met een nieuwe soort op de proppen: “braadharing”. Sommige leerlingen hadden al eens gevist aan de visvijver.

Vervolgens werden de leerlingen in groepjes van 4 opgedeeld om met kruiwagens en gereedschap kuilen te gaan graven voor de bomen.

boomplantdag 2019

Tussendoor was er een pauze om te drinken en fruit te eten. Het was best mooi weer en warm ook nog.

Om half twaalf waren de kuilen in de harde grindbodem zo goed als gereed en diverse bomen werden in de kuilen geplaatst. Om twaalf uur was de bus weer terug om de kinderen moe en voldaan naar school te rijden. Het was een geslaagd evenement. En voor herhaling vatbaar.