Buitengewoon Blauw

Onder de noemer Buitengewoon Blauw presenteren de gemeenten Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren, Politie Basiseenheid Echt-Susteren/Roerdalen en omroep SOL2 een serie korte filmpjes. Doel van de serie is het werk van ‘blauw op straat’ in beeld te brengen en burgers informeren waar ze met meldingen terechtkunnen. De serie wordt de komende tijd uitgezonden door omroep SOL2.

Via de serie Buitengewoon Blauw worden de taken op het gebied van veiligheid en handhaving van zowel gemeente als politie in beeld gebracht. Ook het doen van meldingen komt in de serie uitgebreid aan bod. Het project, een initiatief van vrijwilligers van de lokale omroep OR6 van Roerdalen, werd recent gepresenteerd in het gemeentehuis van die gemeente. Burgemeester Monique de Boer-Beerta is enthousiast over de filmpjes: “Onze inwoners krijgen op een laagdrempelige manier een inkijkje in het werk van politie en gemeente. Ze zijn beter op de hoogte van de taken en verantwoordelijkheden van beide organisaties, weten hoe ze overlast kunnen melden en wat met hun melding gebeurt.”

De serie Buitengewoon Blauw bestaat uit zes afleveringen, waarin de thema’s hennepplantage, veiligheid bij scholen, overlast van jongeren, woninginbraak, afvaldumping en melding maken aan bod komen. De filmpjes worden de komende weken uitgezonden door de lokale omroep. De serie te bekijken op de websites van de drie gemeenten. Aan de filmpjes werkten naast de gemeenten en politie ook de boa’s, de jongerenwerker van Stichting Menswel en toneelvereniging Kunst en Vermaak uit Posterholt mee.

Dit filmpje hieronder gaat over woning inbraak. Aangezien de zomervakantie van start is gegaan is dit een goed moment om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.